مجله مونتی :
قهوه یکی از محبوب ترین نوشیدنی های جهان محسوب می شود که از دانه ی قهوه بو داده که در واقع همان بذر گیاه قهوه می باشد،تهیه می شود. گیاه قهوه بومی مناطق نیمه گرمسیری آفریقا و آسیا می باشد اما امروزه آمریکای مرکزی و جنوبی بزرگترین تولید کنندگان قهوه در جهان هستند.
دانه های قهوه بسته به منطقه و شرایطی که در آن رشد می کنند، بر حسب اندازه، شکل، رنگ و طعم متفاوت هستند. به طور کلی 4 نوع دانه ی قهوه در جهان تولید می شود؛ قهوه عربیکا، قهوه روبوستا، قهوه لیبریکا و قهوه اکسلسا است که شناخته شده ترین آن عربیکا و روبوستا می بتشد.
ما در این مقاله تفاوت های قهوه عربیکا و روبوستا پرداخته ایم. با ما مونتی کافی همراه باشید.

قهوه عربیکا
قهوه عربیکا (Arabice coffee)
قهوه دوستان احتمالا نام قهوه عربیکا را زیاد شنیدیده اید؛ این نوع دانه های قهوه بیش از 70% قهوه تولیدی جهان را تشکیل می دهند.درخت قهوه عربیکا در مناطق کوهستانی و ارتفاعات که بارندگی زیاد است و همچنین در سایه رشد می کند. درخت ها نسبتا کوچک هستند و ارتفاع آن ها حدود 9 تا 12 متر می باشد، اما گونه هایی از آن تا ارتفاع 5 متر رشد می کنند و به همین دلیل برداشت آن ها بسیار راحت و آسان می باشد.دانه های قهوه عربیکا دارای کیفیت بالایی هستند و به عنوان خوش طعم ترین قهوه جهان شناخته می شوند. دانه ها کوچک بوده و رنگ روشنی دارند، شامل 0.8 تا 1.5 درصد کافئین می باشند، اسیدیته بالاتری از روبوستا دارند اما نسبت به روبوستا شیرین تر هستند.
خاستگاه قهوه عربیکا
درخت عربیکا بومی کوه های یمن، اتیوپی و سودان می باشد اما امروزه بهترین نوع آن در برزیل، جامائیکا، کلمبیا، کاستاریکا، کنیا، آنتیگوا گواتمالا و اتیوپی تولید می شود.
خواص قهوه عربیکا
1- قهوه عربیکا به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد، خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.
2- دارای خواص ضد میکروبی قوی است و برای سلامت دهان و دندان مفید می باشد.
3- به بهبود عملکرد مغز کمک کرده و خطر ابتلا به آلزایمر و پارکینسون را کاهش می دهد.
4- قهوه عربیکا به افزایش تولید هورمون اندروفین در بدن کمک کرده و با کاهش استرس و اضطراب به درمان افسردگی کمک می کند.
5- آنتی اکسیدان های موجود در قهوه عربیکا به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.
6- کافئین موجود در آن باعث افزایش تولید انسولین در خون شده و دیابت نوع 2 را درمان می کند.
7- کافئین موجود در قهوه عربیکا به افزایش متابولیسم بدن کمک کرده و باعث لاغری و کاهش وزن می شود.
8- مقادیر بالای کافیئن موجود در قهوه عربیکا به درمان ریزش مو ها کمک کرده و باعث تقویت و افزایش رشد آن ها می شود.
9- قهوه عربیکا حاوی مقادیر کافی پتاسیم و کلسیم است که باعث تقویت ناخن ها می شود.
برای سفارش قهوه سرنیتا اینجا کلیک کنید.
برای سفارش قهوه موربیدا اینجا کلیک کنید.
برای سفارش قهوه کلمبیا عربیکا اینجا کلیک کنید.
برای سفارش قهوه پرو عربیکا اینجا کلیک کنید.

قهوه ربوستا
قهوه روبوستا (Robusta coffee)
قهوه روبوستا یکی از دیگر از انواع دانه های قهوه است که 30% قهوه تولیدی جهان را شامل می شود. درخت قهوه روبوستا در آب و هوای گرم که بارندگی کمتر است و در نور به خوبی رشد می کند و نسبت به شرایط محیطی بسیار مقاوم می باشد. ارتفاع این درخت تا 10 متر می رسد.
دانه های قهوه روبوستا کوچک بوده و بافت صافی دارند، کیفیت پایین تری از عربیکا دارند و شامل 1.7 تا 3.5 درصد کافئین می باشند. قهوه روبوستا اسیدیته پایین تر و مزه ای تلخ تر از عربیکا دارد و بیشتر برای تهیه اسپرسو (اسپرسو معمولا از ترکیب قهوه عربیکا و روبوستا تولید می شود) استفاده می شود.
خاستگاه قهوه روبوستا
درخت روبوستا بومی اتیوپی است و در آفریقای غربی و مرکزی از لیبریا تا تانزانیا و جنوب آنگولا به خوبی رشد می کند. امروزه ویتنام، برزیل، اندونزی، هند و اوگاندا به عنوان بزرگترین تولید کنندگان قهوه روبوستا در جهان شناخته می شوند.
خواص قهوه روبوستا
1- قهوه روبوستا دارای خواص دیورتیک طبیعی است و به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد به درمان تب بالا و آسم کمک می کند.
2- به دلیل مقادیر بالای کافئین که دارد به بهبود متابولیسم بدن کمک کرده و با افزایش چربی سوزی باعث لاغری و کاهش وزن می شود.
3- مقادیر بالای کافئین موجود در قهوه روبوستا به تقویت عملکرد مغز کمک کرده و خطر ابتلا به آلزایمر و پارکینسون را کاهش می دهد.
برای سفارش قهوه تنتو اینجا کلیک کنید.
برای سفارش قهوه آرمونیا اینجا کلیک کنید.
تفاوت های قهوه عربیکا و روبوستا
1- قهوه روبوستا کافیئن بیشتری از عربیکا دارد، قهوه عربیکا 0.8 تا 1.5 و روبوستا 1.7 تا 3.5 درصد کافیئن دارند.
2- قهوه عربیکا چربی و قند بیشتری از روبوستا دارد، قهوه عربیکا 60 درصد چربی دارد و غلظت قند موجود در آن تقریبا دو برابر روبوستا می باشد.
3- قهوه عربیکا کیفیت و قیمت بالاتری از روبوستا دارد.
4- درخت روبوستا در شرایط آب و هوایی گرم و خشک رشد می کند و به نور نیاز دارد اما درخت عربیکا در شرایط آب و هوایی کوهستانی و مرطوب و بیشتر در سایه رشد می کند.
5- درخت عربیکا بین 2.5 تا 4.5 متر ارتفاع دارد، در حالیکه ارتفاع درخت روبوستا به 10 متر می رسد.
6- دانه های روبوستا کوچک و دایره ای شکل هستند در حالی که عربیکا بزرگتر و بیشتر بیضی می باشند.
7- حدود 70 درصد از قهوه تولیدی جهان از نوع عربیکا و 30 درصد آن بوستاست. برزیل بیشترین میزان قهوه عربیکا و ویتنام بیشترین روبوستا را تولید می کنند.
8- همه ی انواع قهوه های فوری از نوع روبوستا تهیه می شوند.

تفاوت قهوه عربیکا و ربوستا